چگونه عادات خوب ایجاد کنیم؟

چگونه عادات خوب ایجاد کنیم؟

تاکنون به اهمیت عادت ها و تاثیر آن ها بر تصمیمات و انتخاب های زندگی تان توجه کرده اید؟

وقتی به زندگی افراد موفق نگاه می کنیم ویژگی مشترک بین آن ها، داشتن عادت های خوب است. به عبارت دیگر، رویه ی روزانه ای که بر اساس عادت های خوب تنظیم شده باشد، عامل ایجاد تفاوت میان افراد موفق و سایر مردم است.

تبدیل عادات بد به عادات خوب


گام اول در این مسیر آن است که از لذت های گذرا و مقطعی که عادات بد در ما ایجاد می کنند چشم پوشی کنیم. در گام دوم باید به دنبال “چرایی” در انجام کارها و تصمیمات بود. به این معنی که باید دلیل محکمی داشته باشید که مجبورتان کند در خود تغییرات ضروری ایجاد کنید.
میریام وبستر عادت را اینگونه معنا می کند: یک روش اکتسابی در رفتار که تقریبا یا کاملا بی اختیار باشد.
هر رفتاری چه خوب چه بد، طی زمان با تمرین و تکرار به شکل خود به خودی در می آید. اگر چه اغلب ما عادات خود را به صورت ناخودآگاه می سازیم ( با مدل سازی از روی والدین، پاسخ به جریانات فرهنگی و محیطی، یا مکانیسم کپی کردن ) اما می توانیم تصمیم بگیریم که به صورت خودآگاه آن ها را تغییر دهیم.
کارشناس خبره رهبری، آقای ماکسول می گوید: “شما نمی توانید زندگی تان را تغییر دهید، مگر اینکه چیزهایی را تغییر دهید که هر روز آن ها را انجام می دهید. راز موفقیت شما در رویه های روزمره تان نهفته است.”
طی پژوهش های انجام شده یک رفتار جدید را باید ۳۰۰ بار انجام دهید تا آن را به یک عادت رفتاری ناخودآگاه تبدیل کنید. هنگامی که رفتاری در زندگی ما به عادت تبدیل می شود میزان تفکر ما برای عملکرد را کاهش می دهد. عادات خوب به ما نظمی عادی و مفید می دهند، در حالی که عادات بد نتیجه معکوس دارند و باعث می شود برنامه روزمره ما ناکارآمد باشد. نکته مهم اینکه مغز ما نمی تواند عادت خوب و بد را از هم تشخیص دهد.


توصیه های زیر کمک می کنند که عادات خود را مدیریت کنید و به مرور عادت خوب را جایگزین عادت بد کنید.
• عادت های خود را بشناسیم.
• عادت ترک نمی شود جایگزین می شود.
• از عادت های کوچک شروع کنید.
• از یادآوری استفاده کنید.
• به خودتان جایزه دهید.
• صبور باشید و استقامت کنید.
• فضای زندگی خود را تغییر دهید.

عادات خوبی که می توانید به تدریج آن ها را جایگزین عادات بد روزمره ی خود کنید، شناسایی نمایید.عاداتی همچون ساعت خواب و بیداری، رعایت بهداشت شخصی روزانه، مدیریت عادات غذایی تان. ورزش را در برنامه هفتگی تان قرار دهید. اوقات شاد برای خودتان رقم بزنید. هفته ای یک کتاب بخوانید. احساس دیگران را درک کنید و با دیگران همدلی کنید.
تلاش کنید عادات بد خود را شناسایی کنید و با تمرین و تکرار و مدیریت کردن آن ها با عاداتی خوب که مد نظرتان است جایگزین کنید.

در صورتی که به یادگیری مطالب بیشتر در حوزه توسعه فردی و ارتباطات علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های بخش توسعه فردی رو مطالعه و صفحه اینستاگرام پنجره چهارم زندگی رو دنبال کنید تا هرروز باهم نکات و تکنیک‌های جدیدی رو یاد بگیریم.

گردآورنده الهام عباسی لرکی

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

پشتیبانی انلاین
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید