درون گرا کیست

درونگرا کیست

 

 

درون گرا کیست؟

 

اگر بخواهیم یک تعریف و چند ویژگی به زبان ساده از درونگرایی داشته باشیم باید بگویم افرادی که از بودن در تنهایی خود، انرژی روانی خود را به دست می آورند و از واکنش با دیگران آن را از دست می دهند را درونگرا می گوییم.

 

ویژگی افراد درون گرا

۱. از حرف‌های بیهوده لذت نمی‌برند

افراد درون‌گرا، گفت‌وگوهایی را ترجیح می‌دهند که معنا و مفهومی دارند و به حرف‌های پوچ و بی‌ارزش علاقه‌ای ندارند. این افراد، بسیار متفکر هستند و می‌خواهند با گفت‌وگوهای پربارتری درمورد زندگی، عقاید، نظریه‌ها رشد کنند. ولی وقتی شرکت در گفت‌وگویی پوچ و بی‌اهمیت باشد، سعی می‌کنند طوری رفتار کنند که حس ناخوشایندی را در طرف‌ مقابل ایجاد نکنند.

 

2. عمیقا برای گوش دادن ارزش قائل هستند

گوش دادن به حرف‌های دیگران راهی است که توسط آن علاقه و احترام خود را نشان می‌دهند. به‌همین دلیل، وقتی افراد هم‌صحبت‌شان می‌فهمند که آنها بادقت درمورد گفته‌هایشان فکر کرده‌اند، به‌شدت خوشحال می‌شوند.

 

3. از تنهایی لذت می برند

افراد درون گرا معمولا هیچ مشکلی با تنها بودن ندارند و ترجیح می دهند تعطیلات آخر هفته را در خانه و به تنهایی سپری کنند تا در حضور دیگران.

 

4. در نوشتن افکار بهتر از بیان کردن آن ها عمل می کنند

افراد درون گرا ایمیل زدن یا پیامک دادن را به صحبت تلفنی با دوستان یا جلسات کاری با همکاران خود ترجیح می دهند زیرا نوشتن به آن ها این امکان را می دهد تا درباره آن چه باید بگویند و چگونگی بیان آن تامل کنند، افکار خود را ویرایش کرده و پیام درستی بفرستند.

 

رفتار افراد درونگرا چگونه است؟

 

وانمود می‌کنند قرار است جایی بروند و کاری دارند، اما در واقع در خانه‌اند.
برای یک درونگرا، فعالیت‌های نسبتا انفرادی بسیار جذاب‌تر و لذتبخش‌تر است، مثلا پیاده روی در پارک یا خواندن یک کتاب؛ بنابراین یک درونگرا اغلب ترجیح می‌دهد در خانه بماند تا اینکه در دورهمی‌ها شرکت کند. او از بودن با خودش بیشتر لذت می‌برد تا از بودن با دیگران!

 

از تماس تلفنی پرهیز می‌کنند.

شرایطی که یک درونگرا نیاز پیدا می‌کند تماس تلفنی با کسی برقرار کند می‌تواند پریشان کننده باشد. گاهی شاید بیست دقیقه یا بیشتر طول بکشد تا او شهامت و آمادگی لازم برای تلفن کردن را پیدا کند.درونگرا‌ها به ارتباطات غیرکلامی تمایل بیشتری دارند که شامل زبان بدن، حالات چهره و سایر رفتارها می‌شود.

 

نیاز افراد درونگرا

توانایی نه گفتن و دوستانی که جواب نه را درک کنند

بیرون رفتن، خرید کردن، مهمانی و… هرکدام جای خودشان را دارند ولی هر درون‌گرایی گاهی اوقات نیاز به ماندن در خانه را حس می‌کند. در این مواقع، قدرت نه گفتن به دعوت دوستان و اعضای خانواده و داشتن دوستانی که درون‌گرایی را درک کنند و نه شنیدن به‌شان برنخورد، بسیار مهم است.

 

وقت خالی برای استراحت و فکر کردن

اگر درون‌گرا باشید، می‌دانید که بعد از شرکت در مهمانی‌‌ها در محیط‌های شلوغ و پرصدا به استراحت نیاز خواهید داشت. اما چیزی که خود درون‌گراها هم کم‌تر به آن توجه می‌کنند، ضرورت ایجاد وقت‌های خالی بعد از اتفاقات کوچک و روزمره است.

 

برای یادگیری بیشتر تکنیک‌ها پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های بخش توسعه فردی سایت رو مطالعه و صفحه اینستاگرام پنجره چهارم زندگی رو دنبال کنید تا هرروز باهم نکات و تکنیک‌های جدیدی رو یاد بگیریم.

 

گردآورنده نگین احمدی

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

پشتیبانی انلاین
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید